LED

Lampor med LED teknik är en fördel på många sätt. I ekonomisk synpunkt kanske man inte tycker i första anblick när lampan är dubbelt så dyr mot en halogen eller glödtrådslampa. LED lampor håller mellan 15 000- 30 000 timmar mot en halogen som håller ca 2000 timmar. När en LED varit tänd sina timmar betyder inte det att den kommer gå sönder. Lampan har enbart tappat ca 30% av sin original ljusstyrka.

Dimbara

Det finns både dimbara och icke dimbara LED lampor. Det är viktigt att du tittar på förpackningen innan du köper din lampa. Innan denna nya teknik kom fram mättes ljusstyrkan i Watt. Idag är det svårare att jämföra olika tekniker i Watt. Idag jämförs det i Lumen eller i Candela. Lumen är ett tal som visar ljusflödet.

KELVIN

Du kan ljusdesigna dina lampor i ditt rum genom att titta på Kelvin talet vilket visar vilken värma lampan har. Gränsen mellan varmvitt och kallvitt går vid 3000 Kelvin. Hur högre Kelvin desto kallare ljus, som tillslut blir blått. Det vanligaste just nu på marknaden är 2700 kelvin. De populära dekorations ljuskällorna ligger mellan 1800-2200 Kelvin för att ge en värme runt lampan.